my recipe for ... Blech-Apfelkuchen

#easyclassics

Blech-Apfelkuchen

description/Beschreibung

German Apple Cake // Apfelkuchen
my version is: full apple flavor, creamy, perfect // Meine Version ist: cremig, geschmacksintensiver Apfel

ingredients/Zutaten

crumbles// Streusel
- 250g plain flour/ Mehl
- 125g sugar/ Zucker
- 125g butter/ Butter
- cinnamon/ Zimt

dough// Teig
- 100g grinded almonds/ Mandeln (gemahlen)
- 125g butter/ Butter
- 125g sugar/ Zucker
- 10g vanilla sugar/ Vanillezucker
- 4 eggs/ Eier
- 250g plain flour/ Mehl
- 1-2 tbsp. baking powder/ Esslöffel Backpulver

topping// Belag
- 1kg apples/ Äpfel, in feine Würfel geschnitten
- juice of 1-2 lemons/ Saft von 1-2 Zitronen
- 1-2 tbsp. sugar/ Esslöffel Zucker
- 200-250g apple sauce/ Apfelmus
- 1 Pk. vanilla pudding pulver/ Vanillepuddingpulver
- cinnamon/ Zimt

directions/Anleitung

1. Heat up the oven to 180°C. //
    Backofen auf 180°C Ober/Unterhitze.
2. Mix the ingredients for the crumbles. //
    Streusel-Zutaten mischen.
3. dough: mix butter, sugar, vanilla sugar and eggs (add one at a time). Add the rest of the ingredients
    and mix well. Put dough on a baking tray with baking paper and roll out. //
    Teig: Butter Zucker, Vanillezucker und Eier (nacheinander dazugeben) mischen. 
    Restliche Zutaten dazu. Teig auf Backblech mit Backpapier ausgelegt verteilen.
4. Mix ingredients for the topping and put the topping on your dough.
    Add the crumbles on top and bake for 40-50mins. //
    Äpfelmischung machen und auf Teig geben. Dann Streusel darauf verteilen und 40-50min backen.


That's it!
Guten Appetit